Ons verhaal

Van oude hoeve tot luxe gastenverblijf. Na veel zoeken naar de juiste plek zijn wij verheugd dat wij deze volledig opnieuw gebouwde hoeve op een domein van meer dan 12.000m2, een nieuwe bestemming hebben kunnen geven: de BIGA hoeve! Deze hoeve is gelegen in Kortemark, dicht bij het centrum en toch helemaal in het groen. De rust streelt je reeds bij aankomst.

 

Maar het is niet enkel een hoeve waar we kamers hebben. Nee,… Het is een koffiehoeve. We branden artisanaal onze koffies en geven  een introductie in de koffiewereld van groene boon tot het heerlijke kopje goud in uw koffietas. U kunt verschillende koffies degusteren en ervaren welke verschillen je hebt in koffiebonen. Uiteraard is dit facultatief. Je kan bij ons ook reserveren om even totaal tot rust te komen, zonder mensen om je heen, gewoon rust, stilte met een goede kop koffie zittend op de bank aan onze vijver en genietend van het fantastisch feeëriek uitzicht die we jullie kunnen bieden over de uitgestrekte landschappen.

De ligging aan de vroegere spoorwegbedding, nu omgevormd tot fietspad zorgt voor de ideale uitvalsbasis voor fietsers. (https://www.vlaanderen-fietsland.be/routeplanner/locaties/kortemark )

Voor de Vespa liefhebbers hebben wij ook Vespa’s ter beschikking. klik hier voor meer info.

Ook wandelaars kunnen genieten van weidse landschappen, verrassende paden en pure natuur. Voor een unieke uitstraling zorgen onze 2 luxueus ingerichte kamers en in ons binnenzwembad zal u rust en ontspanning vinden na een avontuurlijke dag. (Tevens is er een mezzanine boven het zwembad met een bedbank voor 2extra personen beschikbaar)

Onze kamers met een warme inrichting zijn landelijk te noemen. We werken met veel hout, smeedijzer en zorgen voor een heel warm thuisgevoel. Wij verwennen u culinair en serveren u een heerlijk ontbijt aangevuld met streekproducten.

Ook avondeten kunnen we voor u verzorgen wanneer u dit wenst. Vraag het bij de reservering. Verder bieden we nog een aantal faciliteiten aan: fietsverhuur, Vespa verhuur, gesloten fietsenstalling, verwarmde terras, koffieproeverij en introductie in de koffiewereld.

Van harte welkom!

Bart

Ian

Gillian

Annelies